Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
12.02.2024
11:07
Foto: ePosavje.com
Policija od Obrežja do Dolenje Pirošice lovila 23-letnega državljana Slovenije, ki je v vozilu prevažal tri sopotnike in ni upošteval signalov policistov. Na območju Posavja prijeli še 255 tujcev.

Policijski pregon od Obrežja do Dolenje Pirošice

Na mejni prehod Obrežje je v soboto, 10. februarja 2024, okoli 22.30 na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila slovenskih registrskih oznak. Kršitelj je brez ustavitve vozila s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Policisti so zapeljali za njim, ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, katerih ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo.

V Dolenji Pirošici so nevarnega voznika ustavili in med postopkom ugotovili, da gre za 23-letnega državljana Slovenije, v vozilu pa je prevažal dve potnici, stari 23 in 20 let in 32-letnega potnika. Vsem so zaradi kršitev Zakona o nadzoru državne meje izdali plačilne naloge. Zoper 23-letnika so ukrepali tudi zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in vožnje pod vplivom alkohola.

Romun tihotapil štiri državljane Egipta

V nedeljo, 11. feburarja 2024, nekaj po 22. uri so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Citroen picasso romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da ima 45-letni državljan Romunije ponarejeno vozniško dovoljenje, v vozilu pa je prevažal štiri državljane Egipta, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljanu Romunije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Egipta še potekajo.

V Posavju policisti prijeli 255 tujcev, največ iz Sirije (77)

Policisti so med 9. in 12. februarjem 2024 na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Rakovec, Jereslavec, Kapele, Jesenice, Nova vas pri Mokricah, Mostec, Velika Dolina, Nova vas ob Sotli, Brezje pri Veliki Dolini) izsledili in prijeli 77 državljanov Sirije, 43 državljanov Maroka, 37 državljanov Afganistana, 34 državljanov Bangladeša, 14 državljanov Nepala, devet državljanov Mongolije, osem državljanov Indije, sedem državljanov Pakistana, šest državljanov Rusije, štiri državljane Turčije, štiri državljane Šrilanke, tri državljane Burundija, dva državljana Iraka, dva državljana Palestine in po enega državljana Tunizije, Alžirije, Egipta, Malija in Azerbajdžana.

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni," še dodajajo na policiji.

policija
mejni prehodi
državna meja
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja