Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
24.01.2024
12:24
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 66 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 201 klic.

Kraja iz vozila v Žadovinku

V Žadovinku je nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil vrečko z živili in 500 evrov gotovine.

Brez veljavnega vozniškega dovoljenja in s potnikom v prtljažniku

Policisti so v torek, 23. januarja 2024, okoli 8. ure v Slovenski vasi kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen touareg poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 30-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v prtljažniku pa je prevažal 27-letnega državljana Poljske, ki ni imel ustreznih dokumentov za prestop državne meje in se je poskusil izogniti mejni kontroli.

30-letniku so zasegli avtomobil in mu zaradi kršitev izrekli globo. Zaradi kršitev Zakona o nadzoru državne meje in Zakona o tujcih so globo izrekli tudi 27-letniku.

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

V Slovenski vasi so policisti okoli 14.30 kontrolirali voznika osebnega avtomobila Citroen C4 italijanskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 30-letni državljan Rusije v vozilu prevaža pet državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljanu Rusije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še potekajo.

Na območju Brežic policija prijela 73 tujcev

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Rigonce, Loče, Dobova, Slovenska vas, Rakovec, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 28 državljanov Sirije, 13 državljanov Afganistana, 13 državljanov Pakistana, pet državljanov Indije, pet državljanov Turčije, štiri državljane Maroka, tri državljane Bangladeša, državljana Kameruna in državljana Senegala.

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni," še dodajajo na policiji.

policija
mejni prehodi
državna meja
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja