Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
30.11.2023
13:40
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 214 klicev. Na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Slovenska vas, Mihalovec) prijeli 81 tujcev.

Nesreča v Brestanici

Policisti policijske postaje Krško so bili v sredo, 29. novembra 2023, nekaj pred 17.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Brestanici. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 22-letni voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil 52-letne voznice, ki je pripeljala iz nasprotne smeri. Oba udeleženca sta lažje poškodovana, oskrbeli so ju v bolnišnici. Policisti so še ugotovili, da je 22-letni kršitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,52 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin nesreče.

Ukrajinec prevažal dva Turka in dva Sirijca

V sredo, 29. novembra 2023, nekaj po 19. uri so policisti na območju Slovenske vasi kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen T-cros madžarskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 31-letni državljan Ukrajine prevaža dva državljana Turčije in dva državljana Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljanu Ukrajine so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije in Sirije še potekajo.

V Posavju prijeli 81 tujcev

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Rigonce, Dobova, Slovenska vas, Mihalovec) izsledili in prijeli 44 državljanov Afganistana, 13 državljanov Sirije, devet državljanov Rusije, tri državljane Turčije, tri državljane Pakistana, tri državljane Bangladeša, dva državljana Kitajske, dva državljana Maroka, državljana Alžirije in državljana Bangladeša.

Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
nesreča
državna meja
migranti
mejni prehodi

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja