Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
21.02.2023
17:24
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Policisti na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto so bili v ponedeljek nekaj pred 21. uro obveščeni, da svojci pogrešajo 50-letnega Roka Dobravca iz Drske v Novem mestu.

Iskalna akcija

(08:20) Pogrešajo kajakaša

Policisti Policijske postaje Novo mesto so takoj pričeli z zbiranjem obvestil in aktivnostmi za njegovo izsleditev. Po do sedaj zbranih obvestilih se je pogrešani v ponedeljek po 14. uri po vsej verjetnosti odpravil s kajakom veslat na reko Krko. "Običajno je kajak naložil na voziček in ga peljal do vstopnega mesta v Irči vasi, od koder je največkrat veslal v smeri proti Ločni," pravijo policisti.

Aktivnosti policistov in gasilcev

Že v poznih večernih in nočnih urah so policisti izvajali številne aktivnosti za njegovo izsleditev, pregledovali širše območje s pomočjo policijskega helikopterja in peš. "K sodelovanju smo pozvali tudi gasilce, ki so na čolnu pregledovali reko Krko. Pogrešanega nismo našli in z aktivnostmi nadaljujemo tudi danes," so zapisali v sporočilu.

Pri iskanju sodelujejo tudi vodniki službenih psov

Policisti peš pregledujejo oba bregova Krke, pri iskanju sodelujejo tudi vodniki službenih psov. Ponovno bodo pregledovali območje s pomočjo policijskega helikopterja in drona. Pri iskanju bodo tudi v torek sodelovali gasilci s čolnom.

(17:18) Iskali so ga po reki Krki

Iskalna akcija v Novem mestu

Ob 7.09 so gasilci Gasilsko-reševalnega centraNovo mesto skupaj s policisti nadaljevali z iskanjem pogrešane osebe. Gasilci so s čolnom in dronom pregledali območje reke Krke od ulice Irča vas v Novem mestu do naselja Otočec. Okoli 15.ure so pogrešano osebo našli mrtvo ob brežini reke Krke v naselju Potok v občini Straža. Gasilci so osebo izvlekli iz vode in pomagali pogrebni službi pri prenosu.

Iskali so ga tudi v Kostanjevici na Krki

Popoldne so ga iskali tudi dolvodno. Ob 13.45 se je namreč na območju Kostanjevice na Krki pod vodstvom policije nadaljevala iskalna akcija za pogrešano osebo. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so s čolnom preiskali reko Krko, vendar pogrešane osebe niso našli.

(17:23) Policisti preklicali iskalno akcijo

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da preklicujejo iskanje pogrešanega Roka Dobravca iz Novega mesta. "Popoldne je bil najden mrtev v reki Krki v okolici Novega mesta," dodajajo.

novo mesto
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi