Skip to main content
Nedelja, 14. april 2024
12.03.2024
12:00
Foto: STA
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 250 klicev.

Romun prevažal pet državljanov Turčije

Policisti policijske postaje Črnomelj so v ponedeljek, 11. marca 2024, nekaj po 14. uri na območju Črnomlja kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 19-letni državljan Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Foto: PP Črnomelj

Ukrajinec prevažal dva državljana Sirije

Okoli 19. ure so na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila BMW nemških registrskih oznak. 50-letni državljan Ukrajine je v vozilu prevažal dva državljana Sirije, ki ne izpolnjujeta pogojev za vstop v Slovenijo.

Foto: PPIU PU Nm

Državljanoma Romunije in Ukrajine so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije in Sirije še potekajo.

V Posavju prijeli 78 tujcev

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Slovenska vas, Bukošek, Rakovec, Loče, Rigonce) izsledili in prijeli 24 državljanov Sirije, 14 državljanov Egipta, 12 državljanov Afganistana, devet državljanov Maroka, pet državljanov Rusije, pet državljanov Bangladeša, štiri državljane Indije, dva državljana Nigerije, dva državljana Iraka in državljana Šrilanke. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Paunoviči, Adlešiči, Žuniči) so prijeli13 državljanov Sirije, devet državljanov Maroka in dva državljana Egipta. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

mejni prehodi
državna meja
migranti
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja