Skip to main content
V Posavju 17.9° C Sobota, 13. avgust 2022
06.12.2019
23:24
Foto: ePosavje
Posavski policisti so imeli na mejnih prehodih kar nekaj opravka s tujci, ki so se tako ali drugače znašli na ozemlju Republike Slovenije.

Albanec s prepovedjo vstopa v Slovenijo

Potnik na avtobusu

Na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje so pozno popoldne na izstopu državne pri mejni kontroli državljana Albanije kot potnika na avtobusu ugotovili, da ima prepoved vstopa v Republiko Slovenijo. Po prvih zbranih obvestilih je najverjetneje vstopil v Slovenijo iz Italije.

Afganistanca skrita med tovorom

Pri temeljiti mejni kontroli tovornega vozila so, prav tako na Obrežju, na vstopu v državo, odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrila med tovor in tako poskusila nezakonito vstopiti v Slovenijo.

S seznama iskanih oseb v Ljubljano

Policisti so pri mejni kontroli državljana Bosne in Hercegovine ugotovili, da je ljubljansko okrožno sodišče zanj razpisalo tiralico, zato so mu odvzeli prostost in ga predali uslužbencem sodišča.

Tunizijec s ponarejeno italijansko osebno izkaznico

Na mejnem prehodu Slovenska vas pa so policisti pri mejni kontroli na vstopu ugotovili, da se državljan Tunizije izkazuje s ponarejeno osebno izkaznico Italije. Pri temeljiti mejni kontroli so našli njegov pravi potni list, radi ponarejanja listin ga bodo kazensko ovadili.

(eP)

policija
obrežje

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja