Skip to main content
Nedelja, 14. april 2024
23.03.2024
09:00
Maraton nadzora hitrosti v Posavju
Grafika: ePosavje.com
Voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom dovoljeno hitrost na cesti v naselju za več kot 50 kilometrov na uro, kaznuje z globo 1.200 evrov. Izreče se mu tudi 18 kazenskih točk.

Poostren nadzor prometa v Sevnici

Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom dovoljeno hitrost na cesti v naselju za več kot 50 kilometrov na uro, kaznuje z globo 1.200 evrov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Sevniški policisti so v četrtek, 21. marca 2024, na območju Sevnice in Podgorja pri Sevnici poostreno nadzirali promet. Kontrolirali in ustavili so 35 voznikov motornih vozil in ugotovili, da je osem voznikov med vožnjo uporabljalo mobilne telefone, trije med vožnjo niso bili pripeti z varnostnim pasom, sedem voznikov pa je prekoračilo najvišjo dovoljeno hitrost v naselju.

Trije so v naselju prekoračili hitrost za več kot 10 kilometrov na uro, najvišja izmerjena hitrost v naselju je bila 80 kilometrov na uro. Zaradi kršitev so voznikom izdali 17 plačilnih nalogov in izrekli eno opozorilo.

"Z aktivnostmi, ki bodo usmerjene v zagotavljanje varnosti cestnega prometa, bomo policisti nadaljevali tudi v prihodnjih dneh," so dodali.

"Hitrost je še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč na naših cestah, tudi tistih z najhujšimi posledicami. Pogosto je povezana z drugimi dejavniki, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje, neupoštevanje pravil o prednosti in vožnjo pod vplivom alkohola. Voznike pozivamo, naj prilagodijo hitrost vožnje veljavnim omejitvam, vozniškim sposobnostim ter razmeram na cesti".

Vir: Policija

policija
promet
ceste

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja