Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
06.02.2023
11:42
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Po preizkusu z alkotestom so potrdili, zakaj je 60-letnik v Brežicah povzročil nesrečo. Okoliščine nesreče pri Boštanju, ko je traktorist zapeljal s ceste, še preiskujejo.

Pijani 60-letnik povzročil nesrečo

Na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto so bili v soboto okoli 16. ure obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Brežicah.

Vozil po levi strani, alkotest je pokazal, zakaj

Po ugotovitvah brežiških policistov je za trčenje odgovoren 60-letni voznik, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil 51-letne voznice. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,97 miligramov alkohola. Policisti okoliščine kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu še preiskujejo. 

Izgubil oblast nad traktorjem in se prevrnil

Sevniški policisti so bili v nedeljo okoli 10. ure obveščeni o prevrnjenem traktorju pri naselju Apnenik. Po opravljenem ogledu in zbranih obvestili so ugotovili, da se je prometna nesreča zgodila na lokalni cesti, kjer je 57-letni voznik traktorja s pripetim priklopnikom na poledenelem in spolzkem vozišču izgubil oblast nad traktorjem in se prevrnil.

Okoliščine nesreče policisti še ugotavljajo

"Voznik se v nesreči ni poškodoval, na traktorju in priklopniku pa je nastala večja premoženjska škoda. Policisti okoliščine in odgovornost za nesrečo še preiskujejo," dodajajo v sporočilu.

brežice
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja