Skip to main content
Sreda, 27. september 2023
28.08.2023
07:54
PGE Krško, HTRV
Foto: arhiv ePosavje
Od petka do ponedeljka v Posavju požar, drevo na cesti in še ena intervencija krških poklicnih gasilcev na Senovem.

Petek

Madeža gasilci niso opazili

Ob 10.30 je občan na gladini potoka na Senovem v občini Krško opazil madeže. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško, so podrobno pregledali območje ob in na potoku, vendar morebitnega onesnaženja z nevarno snovjo niso zaznali.

Gorel odpadni material in fasada

Ob 16.36 je v naselju Spodnja Libna v občini Krško gorel odpadni material, požar se je razširil na fasado objekta. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Dolenja vas so požar pogasili in objekt pregledali s termo kamero.

Nedelja

Drevo na cesti

V nedeljo ob 15.19 je v naselju Lokve v občini Krško na cesto padlo drevo, ki je onemogočalo promet. Drevo je razžagal in odstranil dežurni vzdrževalec občinskih cest.

NMP Krško, rešilec 112

Prejšnji teden 11 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili enajst izrednih dogodkov, od tega pet v občini Krško, dva v občini Brežice, tri v občini Sevnica in enega v občini Kostanjevica na Krki.

45 pozivov, eno naročilo

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka zjutraj do ponedeljka zjutraj posredovali 45 pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

krško
pge krško
senovo

Pridružite se nam

Novice iz Posavja