Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
06.03.2023
07:12
Helikopter, Sevnica
Foto: PGD Sevnica
Med vikendom so gasilci posredovali na treh intervencijah, s številke 112 so od sobote zjutraj do ponedeljka zjutraj posredovali deset klicev za nujno medicinsko pomoč.

Sobota

Zagorel je sesalec

V soboto ob 18.48 je na Bučerci v občini Krško v počitniškem objektu zagorel sesalec. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so iznesli uničen sesalec, prezračili in pregledali prostore s termo kamero

Nedelja

Madež na Savi

V nedeljo ob 10.45 so v potoku v Brestanici gasilci Poklicne gasilske enote Krško zajezili manjši madež naftnih derivatov z postavitvijo pivnikov in s tem omejili iztekanje onesnažene vode v reko Savo, o dogodku pa so obvestili pristojne službe.

Helikopter na Radni

Ob 11.40 je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor prepeljal obolelo osebo iz Sevnice v Univerzitetni klinični center Maribor. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so kraj pristanka zavarovali in pomagali reševalcem pri prenosu osebe v helikopter.

NMP Krško, rešilec 112

Šest izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili šest izrednih dogodkov, od tega pet v občini Krško in enega v občini Sevnica.

Deset pozivov

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od sobote zjutraj do ponedeljka zjutraj s številke 112 posredovali 10 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

krško
sevnica
helikopter
nmp sevnica
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi