Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
28.01.2023
22:16
Požar na Pijavškem
Foto: ePosavje.com
Na Gornjem Pijavškem v občini Krško je zvečer prišlo do požara, v akciji so sodelovali krški poklicni gasilci in gasilci iz treh društev.

Požar na Pijavškem

(19:39) Oglasila se je sirena

Ob 19. uri in 23 minut je na Gornjem Pijavškem prišlo do požara. Kot pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice, je zagorelo na stanovanjskem objektu. V akcijo so poslali gasilce Poklicne gasilske enote Krško, kasneje pa se je izkazalo, da potrebujejo pomoč tudi ostalih gasilskih društev.

Aktivirali so tudi prostovoljne gasilce

Tako so s sistemom javnega alarmiranja z znakom za neposredno nevarnost aktivirali še gasilce Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Krško, PGD Gora in PGD Dolenja vas.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(21:42) V požaru so se štiri osebe poškodovale

Znanih je več podrobnosti večernega požara na Pijavškem. Na Regijskem centru za obveščanje Brežice pravijo, da je ob 19.25 v naselju Gornje Pijavško v občini Krško zagorelo v stanovanjskem objektu.

Dve osebi so reševalci prepeljali v bolnišnico

Gasilci Poklicne gasilske enote Krško ter gasilci prostovoljnih gasilskih društev Krško, Dolenja vas in Gora so požar pogasili, prezračili objekt in opravili pregled s termovizijsko kamero. V požaru so se štiri osebe poškodovale, dvema od teh so krški poklicni gasilci nudili pomoč do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Krško. Reševalci so poškodovane oskrbeli, dve osebi pa prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

Policisti uradno o požaru

Na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto so bili policisti obveščeni v soboto okoli 19.30 ure. Požar so gasilci omejili in pogasili, po prvih zbranih obvestilih policistov je ogenj zajel ostrešje stanovanjske hiše. V požaru so pogoreli tramovi, po nestrokovni oceni je nastalo za okoli 10.000 evrov škode.

Štiri osebe so se nadihale dima

Med poskusom gašenja požara so se štiri osebe nadihale dima. Reševalci so jih oskrbeli in 26-letnika odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na opazovanju. "Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so opravili ogled požarišča in nadaljujejo s preiskavo. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo," pravijo v obvestilu.

krško
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja