Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
15.05.2023
07:37
Foto: arhiv ePosavje
Med vikendom so s številke 112 posredovali 56 pozivov za nujno medicinsko pomoč, gasilce so večkrat poklicali na pomoč - zabeležili so delovno nesrečo, požar in dve tehnični intervenciji.

Prejšnji teden v Posavju 10 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili deset izrednih dogodkov, od tega pet v občini Brežice, tri v občini Krško, enega v občini Sevnica in enega v občini Kostanjevica na Krki.

Delovna nesreča

V petek ob 13.56 se je v naselju Osredek pri Krmelju v občini Sevnica pri delu v gozdu poškodoval občan. Reševalci nujne medicinske pomoči Laško so poškodovanega na kraju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Drevo na cesti

V noči s petka na soboto so ob 2.12 na cestnem odseku Spodnja Pohanca - Artiče v občini Brežice gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Spodnja Pohanca nudili pomoč vzdrževalcem ceste pri odstranitvi večjega drevesa, ki je v celoti oviralo promet.

Požar v Arnovem Selu

V soboto ob 10.38 je v naselju Arnovo Selo v občini Brežice zagorelo v prostoru za žganje kuho. Gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Spodnja Pohanca, Dečno Selo in Brežice okolica so pogasili požar, ki je uničil notranjost objekta. Na požarni straži so ostali gasilci Prostvoljnega gasilskega društva Spodnja Pohanca.

Gasilci, reševalci in policisti na Senovem

Zvečer so ob 20.57 na Cesti Kozjanskega odreda na Senovem gasilci Poklicne gasilske enote Krško s tehničnim posegom odprli stanovanjska vrata in s tem omogočili policistom in reševalcem nujne medicinske pomoči Krško dostop do preminule osebe.

56 pozivov za nujno pomoč

Od petka do ponedeljka so v Regijskem centru za obveščanje Brežice posredovali 56 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

reco brežice
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja