Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
22.07.2019
20:15
Foto: arhiv ePosavje
Kot so sporočili z Regijskega centra za obveščanje Brežice, so nekaj minut po 20. uri vklopili sistem javnega alarmiranja z znakom za neposredno nevarnost. Več informacij imamo v nadaljevanju zapisa.

Požar v Dolenji Pirošici

BREŽICE Požar gospodarskega poslopja

22. junij

(20:19) Aktivirali gasilce iz štirih društev

Kot pravijo v obvestilu, so ob 20. uri in 3 minute vklopili sistem javnega alamiranja z znakom za neposredno nevarnost. V Dolenji Pirošici je namreč prišlo do požara na gospodarskem objektu.

Požar na gospodarskem poslopju

Ob tem so aktivirali gasilce iz štirih gasilskih društev - domače gasilce PGD Pirošica in sosednje prostovoljno gasilsko društvo Cerklje ob Krki, kot tudi gasilce iz Krške vasi in Skopic.

23. junij

(07:15) V gospodarskem objektu zagorele bale sena

Bale še gasijo

Ob 20.03 so v naselju Dolenja Pirošica, občina Brežice, zagorelo bale sena na gospodarskem objektu.

Gasili iz petih društev

"Posredujejo gasilci PGD Pirošica, Cerklje ob Krki, Skopice, Krška vas in Brežice," pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice in dodajajo, da goreče bale sena še vedno gasijo gasilci PGD Pirošica.

(11:00) Kaj o požaru pravijo policisti?

Brežiški policisti so bili nekaj po 20. uri obveščeni o požaru v Dolenji Pirošici. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je do požara prišlo v gospodarskem objektu, ogenj pa je uničil streho, bale sena in žito. "Ko bodo razmere to omogočale bodo policisti nadaljevali z ogledom požarišča in ugotavljanjem vzroka za nastanek požara," o požaru pravijo policisti.

(20:50) Iz objekta rešili tudi 46 prašičev

Požar v Dolenji Pirošici so dokončno so požar pogasili gasilci PGD Pirošica, Cerklje ob Krki in Krška vas. S

Seno premetali, iz objekta pa rešili prašiče in kokoši

Gasilci so s pomočjo stroja premetali več bal sena in jih umaknili na prosto, iz hleva, ki je bil v sklopu objekta rešili 46 prašičev in večje število kokoši. "Gospodarski objekt je delno uničen," dodajajo v sporočilu.

Pridruži se nam na Facebook strani ePosavje.com:

(bš)

brežice
gasilci

Pridružite se nam

Poglejte tudi