Skip to main content
Nedelja, 4. junij 2023
17.02.2023
11:40
Policija, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske postaje Trebnje so uspešno preiskali več kaznivih dejanj goljufij in s kazensko ovadbo k preiskovalnemu sodniku privedli 45-letno osumljenko, doma iz območja Trebnjega.

Štiri oškodovance je oškodovala za več kot 17.000 evrov

Navezala stike z moškimi in od njih izvabila denar

Med preiskavo so ugotovili, da je vsa odkrita kazniva dejanja izvrševala na podoben način. S pomočjo družbenih omrežij ali oglasov v časopisih, tudi lokalnih, je naprej navezala stike z moškimi, največkrat starejšimi in samskimi. Z njimi se je srečevala in z različnimi pretvezami pri njih poskušala vzbuditi sočutje - ker potrebuje denar za zdravila, da potrebuje pomoč za otroke, potrebuje gotovino za popravilo avtomobila in podobno. Policisti pravijo, da jih je na ta način prepričala, da so ji izročali gotovino ali so v svojem imenu pri različnih ponudnikih sklenili naročniška razmerja za nakup mobilnih telefonov višjega cenovnega razreda, še najraje znamke iPhone. Po izvršeni goljufiji je z oškodovanci stike prekinila oziroma se na klice ni več odzivala.

Domnevajo, da je bilo žrtev še več

Policisti so na podlagi odredbe sodišča na naslovu njenega bivanja opravili hišno preiskavo. Na podlagi zaseženih in pregledanih dokumentov domnevajo, da je bilo žrtev še veliko več. Prav tako so ugotovili, da je žrtve iskala na območju celotne države, tudi v domovih za starejše občane, igralnicah ipd.

Renata in še kakšno ime zraven

Moškim se je predstavljala pod različnimi lažnimi imeni, eno med njim je bilo Renata. Policisti so jo pred leti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj izsiljevanja in goljufij, takrat je žrtvam v zameno za denar obljubljala spolne odnose in jih v sostorilstvu še z eno osebo izsiljevala za denar z grožnjo, da bo v nasprotnem primeru objavila posnetek.

Poziv policistov

Osumljenka je stara 45 let, ima daljše svetle lase, večkrat je imela spletene v kitke. Uporabljala je različna vozila, največkrat Audi, bele, rčne in rjave barve. Po do sedaj zbranih obvestilih je oškodovala štiri oškodovance za več kot 17.000 evrov. Policisti so osumljenko v začetku februarja s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanjo odredil pripor.

Vam je poznan primer? Pokličite trebanjske policiste

Policisti pozivajo vse, ki jih je osumljenka na kakršenkoli način ogoljufala ali bi lahko posredovali uporabne podatke za kazenski postopek, da to sporočijo policistom Policijske postaje Trebnje na številko 07 346 27 00 ali se zglasijo na Policijsko postajo Trebnje (Golilev trg 14, Trebnje).

policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi