Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
02.11.2023
08:55
Dogajanje na 112: Gasilci poklicne gasilske enote Krško posredovali pri dveh prometnih nesrečah, prejeli lažno prijavo, ter pomagali pri prečrpavanju vode iz kleti.

Nesreča v Selah pri Dobovi

V nedeljo, 29. oktobra 2023, ob 7.16 je na lokalni cesti v naselju Sela pri Dobovi, občina Brežice, voznik osebnega vozila zapeljal s ceste in trčil v objekt. Gasilci poklicne gasilske enote (PGE) Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili baterijo, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščenega voznika in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči (NMP) Brežice. Slednji so dve poškodovani osebi ustrezno oskrbeli in prepeljali v urgentni center (UC) Brežice. Obveščene so bile pristojne službe.

Fotogalerija (Foto: PGE Krško):

Počilo v Selah pri Raki

Ob 12.13 sta na lokalni cesti Sela pri Raki-Velika vas, občina Krško, trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so zavarovali mesto dogodka, odklopili bateriji, s tehničnim posegom občana rešili iz zverižene pločevine, z vpojnimi sredstvi nevtralizirali iztekle motorne tekočine, eno od na streho prevrnjenih vozil izvlekli nazaj na cestišče in nudili pomoč pri oskrbi ponesrečenega. Reševalci NMP Krško so občana oskrbeli in prepeljali v UC Brežice. Obveščene so bile pristojne službe.

Fotogalerija (Foto: PGE Krško):

Lažna prijava

Ob 16.08 je bilo s strani romske populacije javljeno, da je pri naselju Koritno, občina Brežice, prišlo do prometne nesreče enega osebnega vozila in da so poškodovane štiri osebe. Na intervencijo so takoj izvozili gasilci PGE Krško, reševalci NMP Brežice in policisti, ki so na kraju ugotovili, da gre za lažno prijavo. Obveščene so bile pristojne službe.

Prečrpavali vodo

V torek, 31. oktobra 2023, ob 8.20 so v Ulici 15. aprila v Dobovi, občina Brežice, gasilci PGD Gabrje, prečrpali meteorne vode iz kletnih  prostorov in okolice stanovanjskega objekta. Ob 10.08 so gasilci PGD Gabrje ponovno prečrpavali meteorne vode iz kletnega prostora in okolice stanovanjskega objekta.

Ob 15.03 so posredovali gasilci PGD Loče v naselju Loče, občina Brežice, kjer so po posledicah močnega neurja pokrili s folijo del odkrite strehe na gospodarskem objektu.

Ob 12.46 so v ulici Pod goro v Krškem gasilci PGE Krško nudili pomoč reševalcem NMP Krško pri prenosu onemogle osebe

pge krško
gasilci
reševanje
nmp brežice
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja