Skip to main content
V Posavju N/A° C Sreda, 17. april 2024
12.05.2023
13:42
Policija 113, avtomobil
Foto: ePosavje.com
Na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto so bili v četrtek ponovno obveščeni o drzni tatvini na območju Policijske postaje Brežice.

Goljufa sta se predstavljala kot uslužbenca komunalnega podjetja

BREŽICE Na Policijski upravi Novo mesto pravijo, da sta se v četrtek okoli 10.30 na dvorišče stanovanjske hiše v Dednji vasi pripeljala dva moška. S pretvezo, da gre za uslužbence komunalnega podjetja in da maj bi pregledovali prostore zaradi namestitve opreme, sta vstopila v hišo.

Eden se je pogovarjal, drugi pa kradel

Eden od goljufov je v pogovoru zamotil starejšo stanovalko, drugi pa je izkoristil njeno nepozornost, pregledal prostore in našel ter odtujil zlat nakit. V dopoldanskih urah so času odsotnosti stanovalcev vlomili tudi v sosednjo hišo. Neznanci so odtujili denar in nakit, okoliščine pa policisti še preiskujejo.

Poziv policistov

Če vas ogovarjajo neznanci in goljufi, pokličite na 113

Policisti občane pozivajo, naj bodo ob obiskih neznancev še posebej previdni in naj se prepričajo o namenu obiska. Če posumijo, da gre za goljufe, jih o tem takoj obvestite na številko 113. Policisti opažajo, da so žrtve tovrstnih kaznivih dejanj predvsem starejši, tatvine pa so bolj pogoste v dopoldanskem času. Storilci žrtve zamotijo s pogovorom in se predstavljajo kot delavci elektro, komunalnih ali gradbenih podjetij, odkupovalci železa, serviserji in podobno. Njihov glavni namen je, da žrtev zvabijo iz hiše in preusmerijo njeno pozornost, sostorilci pa v tem času vstopijo v hišo in izvršijo kaznivo dejanje.

Šele po odhodu ugotovijo, da so jih okradli

Oškodovanci največkrat šele po njihovem odhodu ali celo v naslednjih dneh ugotovijo, da so bili žrtev kaznivega dejanja. Policisti občanom svetujejo, da so ob nenapovedanih obiskih neznancev še posebej pozorni, tujcev pa naj ne vabijo v hiše in jih imajo ves čas pod nadzorom.

Zaklepajte vrata!

Tudi v primeru, da hišo zapustijo le za kratek čas ali ob delu na bližnjem vrtu, naj vrata zaklepajo in imajo ključ pri sebi. Ob pojavu sumljivih oseb naj bodo pozorni na njihov osebni opis, si zapišejo registrsko številko vozila in o tem takoj obvestijo policiste na številko 113.

brežice
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja