Skip to main content
Sreda, 21. februar 2024
06.07.2020
08:55
Foto: arhiv ePosavje
V sedmih naseljih v občini Kostanjevica na Krki, ki se z vodo oskrbujejo iz vodnega vira Javovorica, ukrep prekuhavanja pitne vode ne velja več.

6. JULIJ 2020

(08:54) Prekuhavanje pitne vode ni več potrebno

Kostak, d. d., obvešča uporabnike pitne vode v naseljih Male in Velike Vodenice, Ržišče, Podstrm, Kočarija, Ivanjše in Grič, ki se oskrbujejo iz vodnega vira Javorovica (v upravljanju Komunale Novo mesto), da je voda zdravstveno ustrezna in prekuhavanje ni več potrebno.

3. JULIJ 2020

Vodovodni sistem Javorovica: Prekuhavanje pitne vode

Obvestilo velja do preklica

Kostak, d.d., obvešča uporabnike pitne vode v naseljih Male in Velike Vodenice, Ržišče, Podstrm, Kočarija, Ivanjše in Grič, ki se oskrbujejo iz vodnega vira Javorovica (v upravljanju Komunale Novo mesto), da je potrebno vodo pred uporabo, zaradi povišane motnosti, prekuhavati.

Ukrep ne velja za ostala naselja v kostanjeviški občini

Obvestilo velja do preklica, prosimo za razumevanje. Ukrep ne velja za ostala naselja v občini Kostanjevica na Krki.

Navodila o prekuhavanju vode (vir: NIJZ)

Voda naj vre 3 minute. Zaradi možnosti naknadnega onesnaženja, naj voda ostane v isti posodi v kateri smo jo prekuhali. Hranimo jo v hladilniku, za pitje pa jo lahko uporabljamo 24 ur, izjemoma do 48 ur. Če je voda motna, jo morate pred prekuhavanjem precediti skozi več plasti čiste tkanine ali skozi čist papirnat filter. Ker je prekuhana voda lahko manj prijetnega okusa, za pitje priporočamo pripravo čaja oz. drugih napitkov, lahko pa jo zaužijete v obliki juhe ali kakšne druge jedi.

(eP)

kostanjevica na krki
pitna voda
obvestila

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja