Skip to main content
Torek, 28. november 2023
09.08.2023
14:02
Grafika: Envato Elements
Komunala Brežice obvešča uporabnike pitne vode na območju Dolenje in Gorenje Pirošice, Izvira, Čedma, Kamenc, Brvi in Kraške vasi, da je potrebno vodo za pitje in pripravo hrane prekuhavati.

Pitno vodo do preklica potrebno prekuhavati

Komunala Brežice uporabnike pitne vode na območju Dolenje in Gorenje Pirošice, Izvira, Čedma, Kamenc, Brvi in Kraške vasi obvešča, da je zaradi mikrobiološke neskladnosti v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje vodo za pitje, kuhanje in pripravo hrane od dne 9. avgusta 2023 do preklica obvezno prekuhavati.

Navodila ob prekuhavanju

Voda naj vre 3 minute. Zaradi možnosti naknadnega onesnaženja, naj voda ostane v isti posodi v kateri smo jo prekuhali. Hranimo jo v hladilniku, za pitje pa jo lahko uporabljamo 24 ur, izjemoma do 48 ur. Če je voda motna, jo moramo pred prekuhavanjem precediti skozi več plasti čiste tkanine ali skozi čist papirnat filter (npr. pivnik, filter za kavo).

Več uporabnih informacij najdete na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: https://nijz.si/moje-okolje/pitna-voda/priporocila-za-uporabo-vode-ob-izdanem-ukrepu-prekuhavanja-vode/

 

 

pitna voda
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja