Skip to main content
V Posavju 19.7° C Nedelja, 9. maj 2021
29.12.2020
19:05
Foto: arhiv ePosavje
V nadaljevanju objavljam obvestilo o prekuhavanju pitne vode na vodovodnem viru Javorovica v upravljanju Komunale Novo mesto.

Prekuhavanje pitne vode na vodovodnem sistemu Javorovica

Zaradi povišane motnosti

KRŠKO Kostak, d.d., obvešča uporabnike pitne vode v naseljih Male in Velike Vodenice, Ržišče, Podstrm, Kočarija, Ivanjše in Grič, ki se oskrbujejo iz vodnega vira Javorovica v upravljanju Komunale Novo mesto, da je potrebno vodo pred uporabo, zaradi povišane motnosti, prekuhavati.

Obvestilo velja do preklica, prosijo za razumevanje

"Obvestilo velja do preklica. Prosimo za razumevanje. Ukrep ne velja za ostala naselja v občini Kostanjevica na Krki," dodajajo v sporočilu.

Navodila o prekuhavanju vode

Voda naj vre 3 minute. Zaradi možnosti naknadnega onesnaženja, naj voda ostane v isti posodi v kateri smo jo prekuhali. Hranimo jo v hladilniku, za pitje pa jo lahko uporabljamo 24 ur, izjemoma do 48 ur.

Če je voda motna, jo morate pred prekuhavanjem precediti skozi več plasti čiste tkanine ali skozi čist papirnat filter. Ker je prekuhana voda lahko manj prijetnega okusa, za pitje priporočamo pripravo čaja oz. drugih napitkov, lahko pa jo zaužijete v obliki juhe ali kakšne druge jedi.

(eP)

pitna voda
obvestila
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja