Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
10.02.2023
08:56
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so imeli pri nadzoru državne meje znova polne roke dela. Pri Rigoncah so policisti ustavili 57-letnega Nemca s sedmimi Rusi, na štirih lokacijah v občini Brežice so prijeli še 89 tujcev.

Dogodki na meji

57-letni Nem'c prevažal sedem Rusov

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Novo mesto so med izvajanjem nalog na območju Rigonc ustavili voznika kombija nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da je 57-letni državljan Nemčije v vozilu prevažal sedem državljanov Rusije, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo.

Odvzeli so mu prostost, pripeljali ga bodo pred preiskovalnega sodnika

Policisti so 57-letniku odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku, postopek z državljani Rusije pa še poteka.

Med 89 prijetimi tujci je bilo največ Sirijcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice na štirih lokacijah prijeli 89 tujcev. Na območju Rigonc, Dobove, Loč in Obrežja so policisti s četrtka na petek izsledili in prijeli 32 državljanov Sirije, 14 državljanov Bangladeša, 13 državljanov Rusije in 12 državljanov Kube.

Iz 12 držav

Med prijetimi je bilo tudi osem državljanov Maroka, dva državljana Pakistana, dva državljana Jordanije, dva državljana Alžirije, državljana Irana, državljana Indije, državljana Somalije in državljana Palestine. "Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni," dodajajo na Policijski upravi Novo mesto

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja