Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
22.11.2022
09:44
Policija, nadzor
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Policisti so na območju Dobove ustavili 60-letno državljanko Irske, ki je prevažala dva državljana Kube. Na štirih lokacijah so policisti sicer prijeli še 67 tujcev, med njimi je bilo največ Rusov.

60-letnica z Irske prevažala dva Kubanca

BREŽICE V ponedeljek nekaj pred 22. uro so policisti na območju Dobove ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozila državljanka Irske. Med postopkom so ugotovili, da 60-letna voznica v vozilu prevaža dva državljana Kube, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo.

Privedli jo bodo pred preiskovalnega sodnika

Policisti so osumljenki odvzeli prostost, jo pridržali in ji zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jo bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Na meji prijeli 67 tujcev, med njimi 40 Rusov

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice prijeli 67 tujcev. Na območju krajev Rigonce, Obrežje, Loče in Trnje so prijeli prijeli 40 državljanov Rusije, 17 državljanov Pakistana, šest državljanov Bangladeša, tri državljane Kube in državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja