Skip to main content
V Posavju 2.8° C Sreda, 30. november 2022
21.11.2022
11:19
Pozor, državna meja
Foto: ePosavje.com
Italijana sta prevažala Maročana, pa so ju ustavili policisti in jim odvzeli prostost. Policisti so sicer na meji prijeli še 93 tujcev.

Dva Italijana prevažala dva Maročana

V noči na nedeljo so brežiški policisti na območju Jesenic na Dolenjskem ustavili osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljana Italije v vozilu prevažata dva državljana Maroka, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo. Policisti so državljanoma Italije odvzeli prostost, jima zasegli avtomobil in ju pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Med vikendom na meji prijeli 93 tujcev

87 tujcev so prijeli na območju občine Brežice

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 18. in 21. novembrom  na območju Policijske postaje Brežice prijeli 87 tujcev. Policisti so na območju krajev Brezje pri Veliki Dolini, Loče, Obrežje, Rigonce, Jesenice, Nova vas, Ponikve in Dobova izsledili ter prijeli 19 državljanov Kube, 16 državljanov Rusije, devet državljanov Pakistana, sedem državljanov Indije, sedem državljanov Sirije, šest državljanov Bangladeša, šest državljanov Afganistana, štiri državljane Burundija, štiri državljane Maroka, tri državljane Konga, tri državljane Nepala, dva državljana Palestine, in državljana Libije.

V Dolenji vasi prijeli dva Kitajca

Na območju Policijske postaje Metlika so pri Rosalnicah prijeli štiri državljane Afganistana, na območju Policijske postaje Krško pa so v Dolenji vasi vas pri Krškem prijeli dva državljana Kitajske. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja