Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
27.10.2023
14:30
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Slovenska vas, Rigonce, Dobova, Kapele, Obrežje, Loče, Rakovec) izsledili in prijeli 117 tujcev. Prijeli tudi dva sprovajalca.

Romun v kombiju s 14 državljani Turčije

V četrtek, 26. oktobra 2023, okoli 20. ure so policisti v Jesenicah na Dolenjskem ustavili voznika kombija Peugeot traveller italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 49-letni državljan Romunije v vozilu prevaža 14 državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Na Obrežju v vozilu prijeli štiri državljane Maroka

V noči s srede, 25., na četrtek, 26. oktobra 2023, so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila BMW X1 italijanskih registrskih oznak. 23-letni državljan Egipta je prevažal štiri državljane Maroka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo.

Državljanu Romunije in državljanu Egipta so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazenskima ovadbama zaradi kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije in Maroka še potekajo.

Na meji prijeli 117 tujcev, največ iz Afganistana (42)

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Slovenska vas, Rigonce, Dobova, Kapele, Obrežje, Loče, Rakovec) izsledili in prijeli 42 državljanov Afganistana, 14 državljanov Rusije, 12 državljanov Iraka, deset državljanov Konga., osem državljanov Maroka, sedem državljanov Pakistana, pet državljanov Šrilanke, pet državljanov Sirije, štiri državljane Indije, štiri državljane Nepala, tri državljane Irana, dva državljana Kameruna in državljana Sierra Leone.

Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
državna meja
migranti
mejni prehodi

Pridružite se nam

Poglejte tudi