Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
13.03.2023
18:14
Foto: arhiv ePosavje
Od petka do nedelje so policisti pri nadzoru meje prijeli 173 tujcev in tri sprovajalce. Vse tujce so obravnavali na območju naselij Čatež, Dobova, Obrežje, Brežice in Rigonce.

Dogodki na meji

Na meji prijeli 173 tujcev

V petek so policisti obravnavali šestinšestdeset tujih državljanov, v soboto enainosemdeset in v nedeljo šestindvajset, za katere so v postopkih ugotovili, da ne izpolnjujejo pogoje za bivanje v Sloveniji. Kot pravijo na Policijski upravi Novo mesto, so bili tujci iz Rusije, Maroka, Afganistana, Šrilanke, Pakistana, Nepala. Maroka, Bangladeša, Indije, Kube, Irana, Mongolije, Toga, Tunizije, Alžirije, Eritreje). Vse tujce so obravnavali na območju Posavja - v okolici naselij Čatež, Dobova, Obrežje, Brežice, Rigonce.

23-letni državljan Kosova v italijanskem avtu s tujci

V soboto zvečer so policisti specializirane enote za nadzor državne meje generalne policijske uprave želeli v Slovenski vasi opraviti kontrolo sumljivega vozila italijanskih registrskih tablic. Kot pravijo na Policijski upravi Novo mesto, voznik ni upošteval znakov patrulje in je pospešil proti avtocesti. S pomočjo ostalih patrulj so vozilo ustavili na avtocesti v bližini Brežic. V postopku so ugotovili, da 23-letni državljan Kosova, z urejenim bivanjem v Italiji, vozi tujce. Iračan in trije Turki ne izpolnjujejo pogojev za bivanje v naši državi. Pa so policisti 23-letniku odvzeli prostost, postopek pa so prevzeli kriminalisti.

Romun in Moldavec peljala šest Rusov

V nedeljo dopoldne so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe novomeške policijske uprave na avtocesti v bližini Biča, kontrolirali avtomobil italijanskih tablic, ki ga je vozil 28-letni državljan Romunije, njegov sopotnik pa je bil 26-letni državljan Moldavije. V avtomobilu sta peljala šest državljanov Rusije, za katere so ugotovili, da ne izpolnjujejo pogojev za bivanje v Sloveniji. Policisti so obema odvzeli prostost, postopek pa so prevzeli novomeški kriminalisti. "Postopki s tujci še niso zaključeni," dodajajo policisti.

Policija 113, avtomobil

Hrvat brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti generalne policijske uprave so na avtocesti v bližini Brežic kontrolirali 32-letnega voznika kombiniranega vozila iz Hrvaške. V postopku so ugotovili, da vozi proti Ljubljani brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so vozilo zasegli, njega pa odpeljali k sodniku.

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja