Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
22.05.2023
14:24
Policija, marica
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so na območju občine Brežice prijeli 268 tujcev in tri sprovajalce. Tujce so prijeli na sedmih lokacijah.

Prijeli sprovajalce

Dvakrat na Obrežju

V petek so policisti na Obrežju ustavili osebni avtomobil romunskih registrskih oznak, državljan Romunije je v vozilu prevažal tri državljane Iraka, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. Še en državljan Romunije je v avtu prevažal štiri državljane Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo.

Nova vasi pri Mokricah

V soboto so v Novi vasi pri Mokricah kontrolirali voznika osebnega vozila iz Litve, ki je prevažal tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Policisti so trem osumljencem kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Na območju občine Brežice prijeli 268 tujcev

Policisti so med petkom in ponedeljkom na območju Policijske postaje Brežice prijeli 268 tujcev. V krajih Obrežje, Rigonce, Dobova, Slovenska vas, Čatež ob Savi, Grič in Nova vas pri Mokricah so skupaj izsledili in prijeli 79 državljanov Pakistana, 54 državljanov Maroka, 33 državljanov Bangladeša, 27 državljanov Afganistana, 19 državljanov Nepala, 11 državljanov Rusije in deset državljanov Indije.

Tujci iz 17 držav

Med prijetimi je bilo tudi sedem državljanov Tunizije, sedem državljanov Konga, pet državljanov Kitajske, štiri državljane Gvineje, tri državljane Kube, tri državljane Burundija, dva državljana Konga, dva državljana Alžirije državljana Tibeta in državljana Egipta. "Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni," dodajajo policisti.

državna meja
brežice

Pridružite se nam