Skip to main content
Petek, 1. december 2023
15.05.2023
14:04
Policija, marica
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so pri nadzoru meje s Hrvaško prijeli 281 tujcev in tri sprovajalce, ki so želeli v Slovenijo prepeljati več tujcev.

Na meji prijeli tri sprovajalce tujcev

Šved prevažal pet Turkov

V petek so policisti na območju Slovenske vasi ustavili voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Švedske v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Srb v slovenskem kombiju prevažal 15 Iračanov

V soboto so na Obrežju kontrolirali voznika kombija slovenskih registrskih oznak. 42-letni državljan Srbije je v kombiju prevažal 15 državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Kitajec prevažal šest sodržavljanov

Policisti so v nedeljo pri Brežicah ustavili kombi italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Kitajske, z dovoljenjem za bivanje v Italiji, prevaža šest državljanov Kitajske, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Vse tri sprovajalce so pridržali

Policisti so vsem trem osumljencem kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Med vikendom na meji prijeli 281 tujcev

Največ je bilo državljanov Bangladeša

Policisti so med 12. in 15. majem na območju Policijske postaje Brežice prijeli 281 tujcev. Na območju krajev Obrežje, Rigonce, Dobova, Slovenska vas, Podgračeno, Brežice in Sela pri Dobovi) so izsledili in prijeli 64 državljanov Bangladeša, 43 državljanov Pakistana, 43 državljanov Maroka, 38 državljanov Nepala, 23 državljanov Afganistana, 19 državljanov Indije ter 12 državljanov Rusije.

Kongo, Irak, Alžirija, Turčija

Med njimi je bilo tudi osem državljanov Konga, osem državljanov Iraka, sedem državljanov Alžirije, sedem državljanov Turčije, tri državljane Šrilanke, tri državljane Sirije in po enega državljana Somalije, Gane in Libije. "Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni," dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi