Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
26.10.2023
13:56
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Slovenska vas, Rigonce, Brežice, Dobova, Trnje, Jereslavec, Podvinje, Kapele, Podgračeno) izsledili in prijeli 83 tujcev. Prijeli še tri tihotapce.

Sirijec s sedmimi Turki

V sredo, 25. oktobra 2023, okoli 18. ure so policisti v Slovenski vasi ustavili voznika osebnega avtomobila Nissan qashqai nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Sirije v vozilu prevaža sedem državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Dva tujca je tihotapec prevažal v prtljažniku vozila.

Ukrajinec s šestimi Iračani in Belorusom

Nekaj pred 19. uro je na Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Suzuki ignis ukrajinskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in ugotovili, da 65-letni državljan Ukrajine prevaža šest državljanov Iraka in državljana Belorusije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Hrvat s petimi Kitajci

Nekaj pred 22. uro so na območju Drnovega kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke BMW, serije 5, hrvaških registrskih oznak. 40-letni državljan Hrvaške je prevažal pet državljanov Kitajske, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Državljanu Sirije, državljanu Ukrajine in državljanu Hrvaške so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije, Iraka, Belorusije in Kitajske še potekajo.

V Posavju prijeli 83 tujcev

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Slovenska vas, Rigonce, Brežice, Dobova, Trnje, Jereslavec, Podvinje, Kapele, Podgračeno) izsledili in prijeli 35 državljanov Afganistana, 13 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Sirije, deset državljanov Pakistana, osem državljanov Rusije, dva državljana Indije, po enega državljana Iraka, Palestine in Maroka.

Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
migranti
mejni prehodi
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja