Skip to main content
V Posavju 7.4° C Ponedeljek, 22. 2024
31.08.2023
12:55
Z avtom v koruzo
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Policisti so znova imeli polne roke dela. Na meji so v štirih primerih ulovili sprovajalce tujcev, Nizozemec z avto zapeljal v koruzo. Na 14 lokacijah prijeli 351 tujcev.

Na meji prestregli 351 tujcev

Policisti so od zadnjega poročanja obravnavali 351 tujih državljanov, ki so nezakonito prestopili državno mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Sloveniji. Policisti so vse tujce prijeli na območju 14 krajev, na območju naselij Libna, Dobova, Rigonce, Mihalovec, Loče, Ribnica, Čatež ob Savi, Mostec, Mokrice, Brežice, Rakovec, Rajec, Kapele in Nova vas. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni, dodajajo policisti.

Hrvat vozil 35 tujcev

Policisti državne specializirane enote za nadzor državne meje so zjutraj na avtocestnem počivališču Grič pod drobnogled vzeli sumljivo kombinirano vozilo hrvaških tablic, ki ga je vozil 26-letni državljan Hrvaške. Pri pregledu vozila so v tovornem delu odkrili 35 domnevnih državljanov Kitajske, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. Kombinirano vozilo Renault Master so mu zasegli, postopek pa so prevzeli novomeški kriminalisti, ki so 26-letnika, ki ga bodo tudi kazensko ovadili, pridržali.

Z avtom v koruzo

Nizozemec prevažal 10 Iračanov

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe z Obrežja so popoldne pri Slovenski vasi ustavljali sumljiv dostavnik, nizozemskih tablic, ki pa ni upošteval znakov policistov in je z veliko hitrostjo odpeljal v smeri Jesenic, kje je zapeljal iz ceste v koruzo. Iz vozila je pobegnilo več oseb, policisti so s pomočjo policistov specializirane enote za nadzor državne meje in vodnikov službenih psov v nekaj minutah prijeli skupaj deset domnevnih državljanov Iraka, pol ure zatem pa še 21-letnega državljana Nizozemske, ki je bil voznik dostavnika. Policisti so voznika pridržali, mu zasegli avto in zanj napisali kazensko ovadbo.

Hrvat prevažal štiri Turke

Okoli pol devet ure zvečer so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe na avtocesti pri Brežicah ustavili sumljivo osebno vozilo hrvaških tablic. 21-letnega državljana Hrvaške so v zaključku postopka pridržali, saj so ugotovil, da v vozilu pelje štiri tujce, tri domnevne državljane Turčije in enega Iraka, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo. Avto so mu zasegli, za voznika bodo napisali kazensko ovadbo.

Srb s šestimi Turki

Okoli pol enajste zvečer so policisti specializirane enote za nadzor državne meje na Obrežju kontrolirali osebni avtomobil bošnjaških tablic. Vozil ga je 19-letni državljan Srbije, v vozilu pa je imel še šest domnevnih državljanov Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. 19-letniku so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. Tudi Srba bodo kazensko ovadili.

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja