Skip to main content
Torek, 16. april 2024
06.11.2023
13:21
Državna meja, Schengen
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so med 3. 11. in 6. 11. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Kapele, Loče, Rakovec, Jesenice na Dolenjskem, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 255 tujcev.

Prijeli štiri tihotapce s 24 tucji

V petek, 3. novembra 2023, nekaj pred 20. uro so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Volvo, čeških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 32-letni državljan Češke prevaža pet državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

V noči na nedeljo, 5. novembra 2023, so na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila BMW X3 francoskih registrskih oznak. 53-letni državljan Rusije je prevažal pet državljanov Rusije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

V nedeljo, 5. novembra 2023, nekaj po 5.30 so sevniški policisti v Boštanju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen sharan nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni državljan Moldavije prevaža sedem državljanov Iraka, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Prav tako v nedeljo, 5. novembra 2023, zvečer so na Obrežju kontrolirali voznika kombija Volkswagen transporter nemških registrskih oznak. 51-letni državljan Ukrajine je prevažal sedem državljanov Armenije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo.

Osumljencem kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še potekajo.

V Posavju prijeli 255 tujcev

Policisti so med 3. in 6. novembrom 2023, na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Kapele, Loče, Rakovec, Jesenice na Dolenjskem, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 67 državljanov Afganistana, 67 državljanov Rusije, 25 državljanov Pakistana, 22 državljanov Bangladeša, 16 državljanov Maroka, 12 državljanov Nepala, devet državljanov Iraka, osem državljanov Konga, sedem državljanov Turčije, šest državljanov Mongolije, pet državljanov Šrilanke, štiri državljane Indije, dva državljana Gvineje in po enega državljana Alžirije, Irana, Sirije, Egipta in Kitajske.

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
migranti
državna meja
mejni prehodi

Pridružite se nam

Poglejte tudi