Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
17.01.2023
11:02
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški policisti so na meji prijeli 80 tujcev, v Krškem so krški policisti 51-letniku zasegli avtomobil. Vozil je, ko ne bi smel.

Na štirih lokacijah prijeli 50 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice izsledili in prijeli 50 tujcev. Na območju Dobove, Rigonc, Brežic in Obrežja so prijeli 20 državljanov Maroka, 18 državljanov Rusije, šest državljanov Sirije, štiri državljane Kube, državljana Palestine in državljana Toga. Na območju Rakovca pri Metliki so prijeli še dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

Vozil, ko ne bi smel. Pa še to pod vplivom alkohola

Policisti Policijske postaje Krško so v ponedeljek okoli 10.30 v Krškem ustavili 51-letnega voznika osebnega avtomobila. Voznik je vozil v času, ko se mu izvršuje ukrep prepovedi vožnje motornih vozil. Policisti so kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,22 miligramov alkohola, avtomobil zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

krško
brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi