Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
06.07.2023
14:22
Policija, državna meja
Foto: ePosavje.com
Policisti so pri nadzoru državne meje na območju Policijske postaje Brežice izsledili in prijeli 110 tujcev, še pet so jih ulovili z dvema sprovajalcema na Obrežju in Čatežu ob Savi.

Na Čatežu in Obrežju prijeli dva sprovajalca

V sredo nekaj po 8. uri so policisti na območju Čateža ob Savi kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 32-letni državljan Nemčije v vozilu prevaža tri državljane Bangladeša, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Zvečer okoli 21.30 so na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila VW golf italijanskih registrskih oznak. 34-letni državljan Romunije je prevažal dva državljana Turčije, ki ne izpolnjujeta pogojev za vstop v Slovenijo.

Prepeljali ju bodo pred preiskovalnega sodnika

Policisti so državljanoma Nemčije in Romunije odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku, policijski postopki z državljani Bangladeša in Turčije pa še potekajo.

Največ je bilo državljanov Bangladeša

Policisti so na območju Policijske postaje Brežice prijeli 110 tujcev. Na območju krajev Dobova, Rigonce, Obrežje, Čatež ob Savi, Jesenice na Dolenjskem, Kapele, Mostec in Podgračeno so policisti izsledili in prijeli 48 državljanov Bangladeša, 29 državljanov Maroka, sedem državljanov Nepala, pet državljanov Rusije, štiri državljane Burundija, štiri državljane Kitajske, tri državljane Indije, tri državljane Afganistana, tri državljane Pakistana, dva državljana Alžirije in dva državljana Šrilanke. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja