Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
20.11.2023
14:47
Pozor, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Policija je v obdobju med 17. in 20. novembrom 2023 prijela dva državljana Ukrajine, ki sta v vozilu in kombiju prevažala 33 državljanov Turčije. V Posavju so izsledili in prijeli še 254 tujcev.

Ukrajinec v vozilu prevažal sedem Turkov

V nedeljo, 19. novembra 2023, popoldne so na avtocesti pri izvozu za Mirno Peč kontrolirali voznika osebnega avtomobila Toyota tundra ukrajinskih registrskih oznak. 50-letni državljan Ukrajine je prevažal sedem državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

V kombiju s 26 državljani Turčije

Na Obrežju so policisti ustavljali voznika kombija nemških registrskih oznak, ki sprva ni upošteval znakov policistov in je nadaljeval z vožnjo do naselja Ribnica, kjer so ga ustavili. 37-letni državljan Ukrajine je v kombiju Mercedes sprinter prevažal 26 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo. Državljanoma Ukrajine so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s 33 državljani Turčije še potekajo.

V Posavju prijeli 254 tujcev

Policisti so med 17. in 20. novembrom 2023, na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Nova vas pri Mokricah, Prilipe, Bukošek) izsledili in prijeli 32 državljanov Sierra Leone, 30 državljanov Pakistana, 29 državljanov Bangladeša, 27 državljanov Rusije, 22 državljanov Afganistana, 21 državljanov Indije, 17 državljanov Maroka, 15 državljanov Nepala, 12 državljanov Šrilanke, osem državljanov Kameruna, šest državljanov Turčije, štiri državljane Gambije, tri državljane Irana, tri državljane Kube, tri državljane Palestine, tri državljane Senegala, dva državljana Ugande, dva državljana Sirije, dva državljana Tunizije, dva državljana Gvineje in po enega državljana Nigerije, Egipta, Alžirije, Iraka, Konga, Burundija, Filipinov, Malija, Kenije, Liberije in Sudana.

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
državna meja
mejni prehodi
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja