Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
05.12.2023
14:01
Policija, nadzor
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Prijeli osem tihotapcev, ki so prevažali 37 tujcev, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. V posavju so jih izsledili in prijeli še 109.

Prijeli osem tihotapcev, prevažali so 37 tujcev

V ponedeljek, 4. decembra 2023, nekaj pred 9. uro so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Citroen C4 francoskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 26-letni državljan Francije in 28-letni državljan Romunije v vozilu prevažata dva državljana Maroka, ki ne izpolnjujeta pogojev za vstop v Slovenijo.

Okoli 11.30 so v Bukošku ustavili voznika osebnega avtomobila Lynk&Co italijanskih registrskih oznak. 36-letni državljan Litve je v vozilu prevažal štiri državljane Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

V naselju Trebež so nekaj po 17. uri ustavili voznika osebnega avtomobila Opel astra slovenskih registrskih oznak. Državljan Moldavije je v vozilu prevažal šest državljanov Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Okoli 19. ure so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke BMW italijanskih registrskih oznak. 23-letni državljan Albanije je prevažal dva državljana Palestine in tri državljane Sirije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Na območju Brežic so kontrolirali voznika osebnega avtomobila Audi A4 registrskih oznak Velike Britanije, ki je prevažal devet državljanov Turčije. 22-letni voznik iz Moldavije je s kraja poskušal pobegniti z osebnim avtomobilom Audi A6, ki ga je vozil 30-letni voznik iz Moldavije. Obema so odvzeli prostost in ju pridržali.

Nekaj po 20. uri so v Metliki kontrolirali voznika kombija Ford Tourneo hrvaških registrskih oznak. Ugotovljeno je bilo, da 24-letni državljan Latvije prevaža 11 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Tihotapcem so policisti odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo, še potekajo.

V Posavju prijeli 109 tujcev

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Veliki Obrež, Loče, Čatež ob Savi, Trnje, Brežice, Jereslavec) izsledili in prijeli 53 državljanov Maroka, sedem državljanov Rusije, šest državljanov Palestine, šest državljanov Afganistana, dva državljana Indije, dva državljana Turčije, dva državljana Mongolije in državljana Sirije. Na območju PP Krško (Planina v Podbočju) so prijeli 24 državljanov Sirije, na območju PP Sevnica (Sevnica) šest državljanov Afganistana.

Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
mejni prehodi
državna meja
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja