Skip to main content
V Posavju 8.2° C Ponedeljek, 22. 2024
23.07.2020
13:52
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Včeraj so policisti intervenirali v naselju Kerinov Grm, kjer so posredovali zaradi občana, ki je s predvajanjem glasne glasbe motil sosede. Nekaj prebivalcev je policiste med interveniranjem napadlo.

Policisti so včeraj okoli 22. ure posredovali v Kerinovem Grmu, kjer je prebivalce motilo, da je sosed predvajal glasno glasbo. Ob prihodu na kraj so identificirali mladoletnega kršitelja in mu zaradi kršenja javnega reda in miru izdali plačilni nalog. Okoli 23. ure pa so ponovno prejeli več klicev prebivalcev naselja, saj naj bi mladoletnik nadaljeval s predvajanjem glasne glasbe.

Zasegli so zvočnik, vrnili so jim s kamenjem in steklenicami

Zaradi ponovne kršitve so mu v skladu s pooblastili zasegli zvočnik, na katerem je predvajal glasbo, kršitelj in nekaj drugih prebivalcev pa je policistom zaseg poskušalo preprečiti. V policiste in službena vozila policije so metali kamenje, steklenice in druge predmete ter dva avtomobila poškodovali. Policisti so zoper kršitelje uporabili prisilna sredstva telesno silo in plinski razpršilec.

Foto: Policijska uprava Novo mesto

Trije v policijskem postopku

Trenutno so v policijskem postopku trije osumljenci kaznivih dejanj. "Zoper 20-letno osumljenko in 15-letnega osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. 42-letnega osumljenca, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja in kršitev javnega reda in miru, bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti," pojasnjujejo na Policijski upravi Novo mesto.

Nadaljujejo z intenzivno preiskavo

"Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljajo identiteto še desetih osumljencev kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti," so še sporočili s PU Novo mesto.

(eP, Policijska uprava Novo mesto)

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi