Skip to main content
Petek, 22. september 2023
16.03.2023
12:43
Foto: arhiv ePosavje
Tudi s srede na četrtek so imeli policisti na meji s Hrvaško obilo dela. V dveh primerih so prijeli pet sprovajalcev in štiri tujce, ki so potovali z njimi.

V dveh primerih prijeli pet sprovajalcev in štiri nepovabljene

Romuna prevažala dva Turka

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Obrežja v sredo nekaj po 10. uri ustavili osebni avtomobil romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 21-letni državljan Romunije in 19-letna državljana Romunije v vozilu prevažata dva državljana Turčije, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo.

Romuna se bosta zagovarjala

Policisti so državljanoma Romunije odvzeli prostost, ju pridržali in zasegli avtomobil, s kazensko ovadbo ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopek z državljanoma Turčije še poteka, pravijo v sporočilu.

Trije Hrvatje prevažali dva državljana Turčije

Okoli 14.30 so prav tako na območju Obrežja kontrolirali voznika osebnega avtomobila Audi A6 s hrvaškimi registrskimi oznakami. Policisti so ugotovili, da trije državljani Hrvaške v avtomobilu prevažajo dva državljana Turčije, ki sta nedovoljeno vstopila v Slovenijo. Trojici so odvzeli prostost in zasegli avtomobil.

Hrvate pred preiskovalnga sodnika, Turka sta zaprosila za azil

S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku, državljana Turčije pa sta zaprosila za mednarodno zaščito.

Policija, avtomobil

Na meji prijeli 54 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice prijeli 54 tujcev.

Največ jih je bilo iz Bangladeša

Na območju krajev Rigonce, Dobova, Obrežje in Čatež ob Savi so policisti izsledili in prijeli 13 državljanov Bangladeša, 11 državljanov Rusije, šest državljanov Kube, šest državljanov Indije, pet državljanov Maroka, štiri državljane Pakistana, tri državljane Nepala, tri državljane Šrilanke, dva državljana Turčije in državljana Alžirije. V Novem mestu so prijeli državljana Irana.

Postopki s tujci še niso zaključeni

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni," dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi