Skip to main content
Petek, 12. april 2024
09.10.2023
13:14
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
V obdobju od 6. do 9. oktobra 2023, so policisti na območju Posavja prijeli 485 tujcev, prijeli so tudi štiri tihotapce z 21 tujci, še enega tihotapca z 12 tujci so prijeli kolegi s Črnomlja.

Romuna v vozilu s petimi Turki

Policisti so v soboto, 7. oktobra 2023, na Obrežju med opravljanjem nalog ustavili osebni avtomobil znamke Volvo, romunskih registrskih oznak. 47-letni državljan Romunije je v vozilu prevažal tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Prav tako so kontrolirali tudi voznika osebnega avtomobila Opel astra romunskih registrskih oznak. 33-letni državljan Romunije z dovoljenjem za bivanje v Italiji je prevažal tri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Poljak prevažal 12 državljanov Turčije

Tudi na območju Lokev (Policijska postaja Črnomelj) so okoli 12. ure kontrolirali voznika osebnega avtomobila BMW X5 poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni državljan Poljske v vozilu prevaža 12 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tri tujce je sprovajalec prevažal v prtljažniku.

Rus vozilu s šestimi državljani Rusije

V nedeljo, 8. oktobra 2023, so policisti na Obrežju ustavili osebni avtomobil Peugeot francoskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni državljan Rusije z dovoljenjem za bivanje v Franciji, v vozilu prevaža šest državljanov Rusije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Srb prevažal devet državljanov Turčije

Prav tako 8. oktobra 2023, so na območju Obrežja kontrolirali voznika osebnega avtomobila Renault scenic francoskih registrskih oznak. 24-letni državljan Srbije je v vozilu prevaža devet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Vsem osumljencem kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.

Na območju policijske postaje Brežice prijeli 485 tujcev

Policisti so od petka, 6. oktobra, do ponedeljka, 9. oktobra 2023, na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Rakovec, Kapele, Loče, Jesenice na Dolenjskem, Sela pri Dobovi, Brežice, Cundrovec, Bukošek, Župelevec, Ribnica, Mostec, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 211 državljanov Afganistana, 102 državljana Maroka, 58 državljanov Pakistana, 27 državljanov Indije, 17 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Iraka, 11 državljanov Turčije, devet državljanov Irana, sedem državljanov Kitajske, šest državljanov Turčije, štiri državljane Sirije, štiri državljane Šrilanke, štiri državljane Sierra Leone, tri državljane Alžirije, tri državljane Sudana, dva državljana Gvineje, dva državljana Nepala, dva državljana Kameruna in državljana Jemna, na območju PP Črnomelj (Žuniči, Dalnje Njive, Zilje) 18 državljanov Maroka, na območju PP Metlika (Rakovec) pet državljanov Pakistana in državljana Indije in na območju PP Trebnje (Mirna) državljana Sirije.

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
mejni prehodi
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja