Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
08.12.2022
09:31
Nula nula šofer, policija
Grafika: ePosavje.com
Na Jesenicah na Dolenjskem ustavili Afganistanca z dovoljenjem za bivanje v Nemčiji, ki je prevažal dva sodržavljana. Na petih lokacijah v občini Brežice so prijeli 87 tujcev.

Afganistanec iz Nemčije prevažal dva sodržavljana

Brežiški policisti so v sredo okoli 7.30 na območju Jesenic na Dolenjskem ustavili osebni avtomobila VW tiguan. Med postopkom so ugotovili, da državljan Afganistana z urejenim statusom v Nemčiji v vozilu prevaža dva državljana Afganistana, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo.

Voznika čaka zagovor pred preiskovalnim sodnikom

Policisti so vozniku odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. Policisti ga bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.

Prijeli 87 tujcev, tudi tokrat je bilo največ (23) Rusov

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na petih lokacijah na območju Policijske postaje Brežice s srede na četrtek prijeli 87 tujcev, na Novega mesta pa še četvorko. Na območju občine Brežice so na območju naselij Velika Dolina, Jesenice, Loče, Rigonce in Obrežje izsledili in prijeli 14 državljanov Kube, 12 državljanov Pakistana, 9 državljanov Sirije, 23 državljanov Rusije, 11 državljanov Maroka, 12 državljanov Indije in šest državljanov Bangladeša.

Postopki s tujci še niso zaključeni

Na območju Policijske postaje Novo mesto so policisti prijeli štiri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice