Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
16.11.2023
12:19
Policija, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 90 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 243 klicev.

Na dolenjski avtocesti prijeli dva tihotapca

Državljan Litve z desetimi Turki

V sredo, 15. novembra 2023, nekaj pred 12. uro so policisti na Biču kontrolirali voznika kombija VW transporter beloruskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 35-letni državljan Litve v vozilu prevaža deset državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tihotapcem so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila.

Državljan Moldavije prevažal 18 Turkov

Na Čatežu ob Savi so okoli 22.30 ustavili kombi Iveco daily romunskih registrskih oznak. 25-letni državljan Moldavije je v kombiju prevažal 18 državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Državljanoma Litve in Moldavije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli kombija. S kazenskima ovadbama zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.  

V posavju prijeli 76 tujcev ...

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Obrežje, Mihalovec, Kapele) izsledili in prijeli 19 državljanov Afganistana, 12 državljanov Maroka, devet državljanov Bangladeša, osem državljanov Rusije, šest državljanov Nepala, pet državljanov Indije, štiri državljane Pakistana, tri državljane Sirije, po dva državljana Ugande, Turčije in Gambije in po enega državljana Burundija, Sierra Leone, in Komorija.

... v Črnomlju še 19

Na območju policijske postaje Črnomelj (Vinica, Žuniči, Kočevje, Drenovec) so izsledili 16 državljanov Maroka, dva državljana Burundija in državljana Egipta. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

V Brežicah obravnavali štiri mladostnike, ki so se vedli nedostojno

Brežiški policisti so bili v sredo, 15. novembra 2023, okoli 17.30 obveščeni o nedostojnem vedenju štirih mladostnikov, ki naj bi v Brežicah nadlegovali občane, jih spodbujali k pretepu in jim grozili. Takoj so se odzvali in na kraju izsledili štiri kršitelje, stare med 16 in 18 let. Ugotovili so identiteto in 18-letniku, ki je bil pod vplivom alkohola in je nadaljeval z nedostojnim vedenjem, zaradi kršitve izdali plačilni nalog. Kasneje je 18-letnik v eni izmed prodajaln ponovno kršil javni red in mir in grozil. Policisti so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi groženj osebju prodajalne in groženj policistom bodo zoper njega na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

policija
mejni prehodi
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja