Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
15.01.2024
10:28
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so v petek, 12. januarja 2024, na območju Metlike prijeli tihotapca, ki je v kombiju prevažal 20 tujcev, ki so nedovoljeno vstopili na območje Republike Slovenije.

V kombiju tihotapil 20 tujcev

Policisti so v petek, 12. januarja 2024, na območju Metlike prijeli 23-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki je v kombiju Mercedes vito bosanskih registrskih oznak prevažal 12 državljanov Turčije, šest državljanov Sirije in dva državljana Iraka. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. S kazensko ovadbo so ga privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Državljani Turčije, Sirije in Iraka so izrazili namero za vložitev prošnje za mednarodno zaščito.

V Posavju prijeli 164 tujcev

Policisti so med 12. in 15. januarjem 2024 na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Rakovec, Brezje pri Veliki Dolini, Nova vas pri Mokricah, Jereslavec, Velika Dolina) izsledili in prijeli 104 državljane Sirije, 22 državljanov Afganistana, 14 državljanov Maroka, šest državljanov Palestine, šest državljanov Pakistana, pet državljanov Nepala, dva državljana Turčije, dva državljana Konga, državljana Bangladeša, državljana Somalije in državljana Indije.

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni," še dodajajo pri policiji.

policija
mejni prehodi
državna meja
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi