Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
12.05.2023
12:12
Policija, državna meja
Foto: ePosavje.com
Policisti so na Obrežju in v Dobovi prijeli Ukrajinca in Italijana, ki sta vsak v svojem vozilu prevažala skupaj devet tujcev. Na meji so policisti sicer prijeli še 103 tujce.

Ukrajinec in Italijan prevažala Turke in Iračane

Na Obrežju ...

Med kontrolo prometa na Obrežju so policisti v četrtek okoli 18.30 ustavili osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak. Kot so ugotovili, je državljan Italije v vozilu prevažal tri državljane Iraka, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo.

... in v Dobovi

Na območju Dobove so nekaj pred 19. uro ustavili osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak. Državljan Ukrajine z dovoljenjem za bivanje v Italiji je prevažal šest državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Sprovajalcem so odvzeli prostost

Policisti so državljanu Italije in državljanu Ukrajine odvzeli prostost in jima zasegli osebna avtomobila, s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka in državljani Turčije še potekajo, dodajajo.

Na meji so prijeli 103 tujce

Tudi tokrat največ Pakistancev

Policisti so na območju Policijske postaje Brežice od zadnjega poročanja prijeli 103 tujce. Na območju krajev Obrežje, Dobova, Rigonce in Slovenska vas so izsledili in prijeli 24 državljanov Pakistana, 20 državljanov Bangladeša, 14 državljanov Šrilanke, 13 državljanov Indije, deset državljanov Afganistana sedem državljanov Maroka, pet državljanov Nepala, štiri državljane Konga, tri državljane Kube, državljana Kameruna, državljana Turčije in državljana Irana.

Postopki s tujci še niso zaključeni

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja