Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
05.12.2023
08:47
Foto: PGE Krško
Gasilci so v ponedeljek dvakrat pomagali odpreti vhodna vrata. S folijo so zaščitili območje zemeljskega plazu, posredovali pa so tudi na dolenjski avtocesti, kjer je prišlo do prometne nesreče.

Gasilci dvakrat pomagali odpreti vhodna vrata

V ponedeljek, 4. decembra 2023, ob 9.38 so posredovali gasilci poklicne gasilske enote (PGE) Krško na Cesti krških žrtev v Krškem, kjer so s tehničnim posegom odprli in zamenjali cilindrično ključavnico na vhodnih vratih objekta. Obveščene so bile pristojne službe.

Prav tako so ob 16.08 posredovali na Titovi cesti na Senovem, kjer so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja v večstanovanjskem objektu.

Zavarovali območje zemeljskega plazu

V ponedeljek, 4. decembra 2023, ob 12.09 so v naselju Bojsno v občini Brežice gasilci prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Globoko s folijo zavarovali območje spodnjega dela zemeljskega plazu.

Nesreča na avtocesti

V ponedeljek, 4. decembra 2023, ob 12.58 sta na avtocesti Smednik–Dobruška vas trčila osebno vozilo in cisterna z butan plinom. Osebno vozilo je ob naletu zagorelo, voznik je začetni požar pogasil sam. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, nevtralizirali razlite motorne tekočine, preprečili nadaljnje iztekanje, nudili pomoč vlečni službi pri nalaganju vozila in opravili meritve zaradi puščanja propan butana na cisterni. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Fotogalerija (Foto: PGE Krško):

pge krško
nesreča
avtocesta

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja