Skip to main content
Torek, 28. november 2023
10.07.2023
13:38
Policija, državna meja
Foto: ePosavje.com
Policisti so na območju Policijske postaje Brežice prijeli 286 tujcev. V soboto in nedeljo so na Čatežu ob Savi izsledili dva sprovajalca. Romun je prevažal pet Iračanov, Bolgar pa deset Turkov.

Romun prevažal pet Iračanov, Bolgar pa deset Turkov

V soboto in nedeljo popoldne

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Čateža ob Savi v soboto okoli 14. ure kontrolirali voznika osebnega avtomobila Ford mondeo avstrijskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni državljan Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. V nedeljo okoli 16.30 ure so policisti na Čatežu ob Savi ustavili 48-letnega državljana Bolgarije, ki je v osebnem avtomobilu bolgarskih registrskih oznak prevažal deset državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Sprovajalca bodo pripeljali pred preiskovalnega sodnika

Policisti so državljanoma Romunije in Bolgarije odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka in državljani Turčije še potekajo.

Med vikendom na meji prijeli 286 tujcev

Tokrat je bilo največ (85) Maročanov

Policisti so med 7. in 10. julijem na območju Policijske postaje Brežice izsledili in prijeli 286 tujcev. Na območju krajev Dobova, Obrežje, Rigonce, Loče, Čatež ob Savi, Kapele, Mali Obrež in Brežice so policisti prijeli 85 državljanov Maroka, 47 državljanov Bangladeša, 35 državljanov Rusije, 29 državljanov Afganistana, 25 državljanov Pakistana, 21 državljanov Indije, devet državljanov Konga, osem državljanov Kitajske, sedem državljanov Nepala, šest državljanov Alžirije, šest državljanov Šrilanke, po dva državljana Egipta, Irana in Angole, državljana Malija in državljana Sirije. "Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni," dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja