Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
11.04.2023
13:28
Policija, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Romuna z Obrežja najprej bežala z avtomobilom in nato še peš, 30-letnik je v ponedeljek proti Boštanju vijugal po cesti.

Dogodki na cestah

Bežala pred policisti, zapeljala na travnik in peš pobegnila

V soboto nekaj pred 23. uro so policisti med izvajanjem nalog na območju Jesenic na Dolenjskem ustavljali osebni avtomobil znamke Opel z romunskimi registrskimi oznakami. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo po travniku, kjer se je z vozilom prevrnil.

Romun vozil brez veljavne vozniške

Po nesreči sta voznik in potnik pobegnila s kraja, vendar so ju policisti izsledili in prijeli, lažje poškodbe so jima oskrbeli v brežiški bolnišnici. Policisti pravijo, da bodo 33-letnega voznika brez veljavnega vozniškega dovoljenja zaradi kršitev privedli pred pristojno sodišče.

26-letnik nezanesljiv za volanom

Med kontrolo prometa v Slovenski vasi so policisti v noči na nedeljo zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Policisti so ugotovili, da 26-letni voznik vozi pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,62 miligramov alkohola.

Pridržali so ga

Policisti so mu preprečili nadaljnjo vožnjo in ga pridržali, o kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policija

30-letnik vijugal proti Boštanju

Policisti Policijske postaje Krško so v ponedeljek nekaj po 19. uri prejeli več klicev voznikov, da naj bi na cesti v smeri proti Boštanju voznik osebnega avtomobila vijugal po vozišču, ustavljal in speljeval in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti so 30-letnega voznika, ki je med vožnjo tudi večkrat trčil v varovalno ograjo, izsledili, ustavili in mu preprečili nadaljnjo vožnjo.

Alkotest je pokazal, zakaj je vijugal ...

V nadaljnjem postopku so policisti ugotovili, da je imel v litru izdihanega zraka 0,81 miligramov alkohola. In so mu odvzeli vozniško dovoljenje, o kršitvah pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče.

krško
sevnica
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja