Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
09.05.2023
13:29
Policija, državna meja
Foto: ePosavje.com
Policisti so na območju občine Brežice s ponedeljka na torek prijeli 71 tujcev, na Čatežu ob Savi so ustavili italijanski avtomobil, v katerem je Rus prevažal Turke in Egipčane.

Dogodki na meji

Rus v italijanskem avtu prevažal Turke in Egipčane

V ponedeljek okoli 16.30 so policisti na območju Čateža ob Savi ustavili osebni avtomobil znamke BMW italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Rusije v vozilu prevaža tri državljane Turčije in tri državljane Egipta, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo.

Na območju občine Brežice prijeli 71 tujcev

Policisti so na območju Policijske postaje Brežice s ponedeljka na torek prijeli 71 tujcev. Na območju krajev Obrežje, Dobova, Čatež ob Savi in Rigonce so policisti izsledili in prijeli 29 državljanov Pakistana, 17 državljanov Sirije, 11 državljanov Maroka, tri državljane Bangladeša, dva državljana Bolivije, državljana Rusije, državljana Toga, državljana Sierra Leone, državljana Šrilanke, državljana Nepala, državljana Konga, državljana Kitajske, državljana Afganistana in državljana Kube.

Postopki s tujci še niso zaključeni

Policisti so na območju Policijske postaje Metlika pri Rosalnicah prijeli tri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

državna meja
brežice

Pridružite se nam