Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
27.09.2023
07:42
Foto: PGE Krško
V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali devetindvajset pozivov za nujno medicinsko pomoč.

V Slovenski vasi delavec padel z višine

V torek, 26. septembra 2023, ob 9.35 je v Slovenski vasi v občini Brežice delavec padel z višine in se poškodoval. Reševalci so ga na kraju oskrbeli, helikopter Slovenske vojske, v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor, pa ga je nato prepeljal v Univerzitetni klinični center Maribor. Obveščene so bile pristojne službe.

V Sevnici gasilci pomagali reševalcem

Ob 12.48 so v naselju Jablanica, občina Sevnica, gasilci prostovoljnega gasilskega društva Sevnica nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči pri prenosu obolele osebe.

Nesreča na avtocesti

Ob 15.37 je na avtocesti pri naselju Ribnica, občina Brežice, osebno vozilo trčilo v zaščitno ograjo. Gasilci poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč vlečni službi. Poškodovanih ni bilo.

Pri Cundrovcu uničili bombe

Ob 16.14 so pri Cundrovcu, občina Brežice, pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS) Dolenjske ter Gorenjske in Ljubljanske regije na varni lokaciji uničili deset najdenih ročnih bomb jugoslovanske izdelave.

brežice
nmp brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja