Skip to main content
V Posavju 16° C Torek, 21. marec 2023
10.03.2023
14:53
Grafika: ePosavje
Poročali smo že, da so policisti na Okrožno državno tožilstvo v Krškem vložili kazensko ovadbo za dve fizični osebi in pravno osebo, ko naj ne bi dobavili stavbnega pohištva.

Ovadili dve fizični osebni in pravno osebo

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so v začetku leta zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je bilo storjenih več kaznivih dejanj poslovne goljufije po 228. členu KZ-1, na Okrožno državno tožilstvo Krško podali kazensko ovadbo zoper dve fizični osebi in pravno osebo, ki se je ukvarjala z dobavo in vgradnjo stavbnega pohištva.

Skoraj 370.000 evrov škode

Kriminalisti so takrat ugotovili, da je bilo s storitvijo kaznivih dejanj oškodovanih najmanj 91 oseb, z dejanji pa je bilo povzročene za najmanj 260.000 evrov škode.

Dobili so prijave še od 29 oškodovancev

Od podaje ovadbe so kriminalisti nadaljevali z zbiranjem obvestil in prejeli prijave še od 29 novih oškodovancev. Na Policijski upravi Novo mesto pravijo, da so kriminalisti v mesecu marcu 2023 o oškodovancih in dodatno povzročeni škodi s poročilom v dopolnitev predhodne kazenske ovadbe obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo Krško. Kriminalisti ocenjujejo, da je dodatna višina škode vsaj 109.582 evrov.

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice