Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
09.12.2023
07:19
Foto: Občina Sevnica
Sevniška občina se lahko pohvali z razširjenostjo prostovoljstva, ki pokriva številna področja, kot so sociala, zdravstvo, izobraževanje, kultura, šport, okolje in humanitarna pomoč.

Srečanje župana s prostovoljci iz mreže Sopotnikov

Mednarodni dan prostovoljstva, ki ga obeležujemo vsako leto 5. decembra, je priložnost za izraz hvaležnosti in priznanja vsem prostovoljcem in prostovoljkam, ki s svojim nesebičnim delom prispevajo k izboljšanju kakovosti življenja. Sevniška občina se lahko pohvali z razširjenostjo prostovoljstva, ki pokriva številna področja, kot so sociala, zdravstvo, izobraževanje, kultura, šport, okolje in humanitarna pomoč. Zelo pomembno vlogo, z vključevanjem v sistem zaščite in reševanja, imajo tudi prostovoljna gasilska društva.

Občina Sevnica sledi pozitivnemu odnosu do prostovoljstva s ciljem sistematične pomoči tej nesebični dejavnosti. Kot prostovoljstvu prijazna občina soustvarja pozitivno družbeno vrednost prostovoljstva, zagotavlja več oblik podpore delovanju lokalnih prostovoljskih organizacij in si prizadeva za uspešno povezovanje prostovoljcev in njihovo delovanje v lokalnem prostoru.

Na letošnji mednarodni dan prostovoljstva se je župan Srečko Ocvirk srečal s prostovoljci, ki so del mreže Sopotniki in v sevniški občini zagotavljajo brezplačne prevoze za starejše občane. Župan je izrazil svojo hvaležnost in priznanje prostovoljcem za njihovo nesebično delo ter izpostavil pomembno vlogo, ki jo imajo prostovoljci pri izboljšanju kakovosti življenja v lokalni skupnosti. Poleg tega se je župan dotaknil tudi teme sistemske urejenosti in organiziranosti prostovoljstva. Konkreten primer so prostovoljci Sopotnikov, ki opravljajo odgovorno delo v okviru programa brezplačnih prevozov za starejše. Koordinacijo njihove dejavnosti izvaja Center za socialno delo Posavje, enota Sevnica. Župan je poudaril pomen takšne sistemske ureditve, ki omogoča učinkovito delovanje prostovoljskih projektov in še boljše zadovoljevanje potreb lokalne skupnosti.

Srečanje je tako postreglo s priložnostjo za izmenjavo mnenj, idej in izkušenj ter izražanje podpore nesebičnim prizadevanjem prostovoljcev. Župan Srečko Ocvirk je ob tem izrazil zavezanost k nadaljnjemu spodbujanju in podpiranju prostovoljstva v sevniški občini ter poudaril, da so prostovoljci neprecenljivi steber lokalne skupnosti.

sevnica
sopotniki

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja