Skip to main content
Petek, 1. december 2023
09.12.2022
17:05
Gasilci
Foto: Doroteja Jazbec
V kraju Rajec v občini Brežice je zgodaj popoldne prišlo do požara, oglasila se je sirena.

Požar v kraju Rajec

(13:03) Aktivirali gasilce iz dveh društev

Z Regijskega centra za obveščanje Brežice so sporočili, da je ob 12. uri in 53 minut v kraju Rajec prišlo do požara na objektu. Ob tem so aktivirali gasilce iz dveh društev, iz prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Velika Dolina in PGD Obrežje. Pri aktiviranju gasilskih enot so uporabili sistem javnega alarmiranja z znakom za neposredno nevarnost.

(15:18) Zagorelo je v prostorih Golf kluba Mokrice

Znanih je več podrobnosti današnjega požara pri Mokricah. Na Regijskem centru za obveščanje Brežice pravijo, da je ob 12.53 v naselju Rajec v občini Brežice, zagorelo v objektu Golf kluba Mokrice.

Nastala je materialna škoda

Gasilci iz prostovoljih gasilskih društev Obrežje, Brežice in Velika Dolina so zavarovali kraj dogodka, požar pogasili, opravili pregled celotnega objekta s termovizijsko kamero in prezračili prostore. V objektu je nastala materialna škoda, vzrok požara bodo ugotavljale pristojne službe.

V Radečah gorelo vozilo

Že zjutraj so bili aktivni radeški gasilci. Ob 8.43 je namreč v zaselku Krakovo v občini Radeče zagorelo osebno vozilo. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Radeče so požar pogasili, odklopili akumulator in opravili pregled s termo kamero.

brežice
gasilci

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja