Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
18.04.2023
12:51
Foto: arhiv ePosavje
Policisti na Obrežju so v ponedeljek ustavili slovenskega državljana, ki je v avtomobilu prevažal sedem tujcev. Na območju občine Brežice so od zadnjega poročanja prijeli 67 tujcev.

Sloven'c prevažal Iračana in šest Turkov

Med opravljanjem nalog na območju Obrežja so policisti v ponedeljek okoli 19.30 ustavili avtomobil hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Slovenije v vozilu prevaža državljana Iraka in šest državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. 

Sprovajalca pridržali, postopki s tujci pa še niso končani

Policisti so Slovencu odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljanom Iraka in državljani Turčije še potekajo, dodajajo policisti.

Na meji so sicer prijeli 71 tujcev, od tega 67 na območju Posavja

Policisti so na območju Policijske postaje Brežice prijeli 67 tujcev. Na območju krajev Obrežje, Rigonce, Dobova, Slovenska vas in Podvinje so policisti izsledili in prijeli 33 državljanov Kube, 12 državljanov Maroka, sedem državljanov Rusije, sedem državljanov Alžirije, tri državljane Konga, državljana Gvineje, državljana Burkine Faso, državljana Libije in državljana Afganistana.

Največ (33) je bilo Kubancev

Na območju Policijske postaje Metlika so pri Božakovem prijeli tri državljane Iraka in državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi