Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
22.03.2023
11:15
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Policisti na Obrežju so ustavili 55-letnega Slovenca, ki je prevažal štiri Iračane. Na meji so sicer prijeli še 55 tujcev brez pogojev za bivanje v Republiki Sloveniji.

Dogodki na meji

55-letnik prevažal štiri Iračane

V torek okoli 12. ure so policisti na območju Obrežja ustavili Citroen C5 slovenskih registrskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 55-letni državljan Slovenije prevaža štiri državljane Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Policisti so državljanu Slovenije odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še potekajo.

Največ je bilo Kubancev

Od torka do srede so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice izsledili in prijeli 55 tujcev. Na območju krajev Rigonce, Obrežje, Dobova, Slovenska vas, Sela pri Dobovi in Loče so prijeli 22 državljanov Kube, 14 državljanov Maroka, osem državljanov Pakistana, šest državljanov Rusije, tri državljane Indije, državljana Sirije in državljana Konga. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja